Koninginnehapje pasteitje met vleesrago

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2059 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe in een pan: de kipfilet, 1/2 l water, bouillonblokje, tijm, foelie en peperkorrels, breng langzaam aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken
  2. Haal de kip eruit en laat afkoelen
  3. Bewaar de bouillon
  4. Meng paneermeel, 1/4 cth zout, snufje peper, nootmuskaat en melk door elkaar, knip 1 takje peterselie erboven en meng het gehakt erdoor
  5. Vorm er kleine stevige soepballetjes van
  6. Breng de bouillon aan de kook, haal van het vuur en leg de balletjes erin, laat in 15 minuten gaarworden
  7. Snij de ham in blokjes
  8. Haal de balletjes uit de bouillon
  9. Zeef de bouillon boven een maatbeker en vul eventueel met water aan tot 4 dl
  10. Smelt in een pan met dikke bodem de boter, roer de bloem erdoor en blijf 3 minuten roeren
  11. Roer de helft van de bouillon (tegen de kook) erdoor en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat
  12. Roer de rest van de bouillon erdoor
  13. Knip er 2 takjes peterselie boven
  14. Laat de ragoût afkoelen
  15. Snij de kip in stukjes
  16. Verwarm de oven voor op 225°
  17. Laat de pasteibakjes in 10 minuten warm worden
  18. Snij de kerstomaatjes in kwartjes
  19. Verwarm de ragoût al roerend
  20. Roer de slagroom erdoor
  21. Schep voorzichtig de kip, balletjes en ham erdoor, verwarm ca
  22. 3 minuten mee
  23. Breng op smaak met zout en peper
  24. Zet op 4 bordjes elk een pasteibakjes, verdeel de ragoût erover en garneer met kerstomaatjes en peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha