Kreeft-kipcocktail

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1105 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de kipfilet 10 minuten in wat bouillon van een blokje
  2. Snij de filets in dunne plakjes
  3. Was de champignons en ciseleer ze
  4. Haal bij 2 sinaasappels de partjes tussen de vliezen uit en snij ze doormidden
  5. Meng kipvlees, champignons,sinaasappel en kreeftevlees
  6. Voeg zout en paprikapoeder toe
  7. Giet er wat dragonazijn en olie over en laat het 2 uur marineren in de koelkast
  8. Klop de slagroom half stijf
  9. Roer er wat tomatenketchup door, een beetje geraspte mierikswortel, wat zout en peper en wat sinaasappelsap
  10. Was de sla en snij het hart in julinne
  11. Leg wat sla in de coupes, deponeer er wat van het ondertussen uitgelekte kip-kreeft mengsel op
  12. Snij de paprika in fijne julinne
  13. Geef wat saus over het mengsel, leg hierop wat julinne paprika en bestrooi met wat paprikapoeder

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha