Langoustinestaartjes met passievrucht

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1372 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breek de koppen van de langoustines en kook de 4 mooiste ca 5 minuten in lichtgezouten water
  2. Pel de langoustinestaartjes en hak de schalen en de overgebleven koppen fijn
  3. Pel de sjalotten en snipper ze fijn
  4. Maak het seldertakje schoon en snijd het klein
  5. Pel het teentje look en druk het plat met behulp van een mes
  6. Verwarm de olijfolie en bak er de visafval in
  7. Voeg er de gesnipperde groenten en het platgedrukte teentje look aan toe en laat even sudderen
  8. Voeg er vervolgens de tomatenpuree, de whisky, de wijn en de suiker bij en laat dit gedurende 10 à 15 minuten stoven
  9. Giet deze bouillon tenslotte door een fijne zeef
  10. Halveer de passievrucht en voeg het vruchtvlees bij de gezeefde saus
  11. Roer er een nootje boter onder en breng de saus op smaak met peper en zout
  12. Verwarm de postelein en laat hem goed uitlekken
  13. Smelt een nootje boter en stoof er de postelein ca 30 seconden in
  14. Breng op smaak met peper en zout
  15. Schep op 4 warme borden een spiegel van saus, leg in het midden een bedje van postelein en schik er de langoustinestaartjes rond
  16. Versier met een langoustinekop

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha