Mosselcocktail

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 934 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de prei, de ui en de bleekselderij in stukjes
  2. Houd wat bleekselderij apart
  3. Breng de witte wijn met de boter en de peperkorrels aan de kook, doe de groenten erbij en kook hierin de mosselen
  4. Schud ze driemaal om
  5. Laat ze uitlekken in een zeef en vang het kookvocht op, laat het afkoelen
  6. Snijd de champignons in plakjes en besprenkel deze met het citroensap
  7. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes
  8. Haal de mosselen uit de schelpen
  9. Roer 1 dl mosselkookvocht, de crème fraîche, de sherry en de mosterd in de blender door elkaar tot een gladde dressing
  10. Leg enkele toefjes sla op een groot bord
  11. Schik de mosselen en de bleekselderij aan een kant en de champignons en de tomaat aan de andere kant
  12. Giet de dressing over het geheel en serveer met vers stokbrood

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha