Mousse de Saumon

voorgerechten
  • Portie: 3 personen
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Bekeken: 1448 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de uien, snij ze in ringen
  2. Giet de wijn en het water in een pan, voeg uien, tijm, laurierblad zout en peper toe en laat 20 minuten koken
  3. Dompel hierin de moten zalm en laat ze 10 minuten pocheren
  4. Laat de vis in de courtbouillon afkoelen
  5. Haal dan de vis uit het vocht, verwijder vel en graten en maal de vis fijn in de mixer
  6. Voeg er onder roeren de olie bij, als bij een mayonaise
  7. Voeg de dragonazijn toe en zout en peper
  8. Klop de slagroom stijf
  9. Meng die voorzichtig onder de zalm, controleer de smaak
  10. Was en hak de peterselie fijn
  11. Deponeer de mousse in coupes, bestrooi de ze met wat peterselie
  12. Zet ze in de koelkast totdat ze geserveerd worden
  13. Geef er geroosterd brood met boter bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha