Moza van piepkuiken in aspic

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1136 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de prei en de selder schoon en pel de ui
  2. Snijd alle groenten in stukken
  3. Leg de piepkuikens in een kookpan en voeg er de groenten en het kruidentuiltje aan toe
  4. Voeg er water bij tot de kuikens juist onder staan en breng dit aan de kook
  5. Schep het schuim af en laat de kuikens in ca 20 minuten gaar koken
  6. Haal het vlees van de kuikens en snijd het in stukken
  7. Giet de bouillon vervolgens door een zeef en breng hem opnieuw aan de kook
  8. Laat koken tot er ca ¾ liter overblijft
  9. Week ondertussen de gelatineblaadjes in een bodempje water
  10. Knijp ze uit en los ze op in de ingekookte bouillon
  11. Giet deze nogmaals door een zeef en giet in 4 kopjes (of schaaltjes) een bodempje gelatinebouillon
  12. Laat dit opstijven in de koelkast
  13. Maak de boontjes, de wortelen en de rapen schoon, was ze en snijd ze in piepkleine stukjes
  14. Was ook de komkommer en snijd hem eveneens in brunoise
  15. Kook de groentestukjes, apart, beetgaar in lichtgezouten water en verfris ze vervolgens onder de koude kraan
  16. Haal de kopjes met het bodempje gelatine uit de koelkast en leg er afwisselend een laagje kuikentjesvlees en een laagje groentebrunoise op
  17. Vul de kopjes met de rest van de gelatinebouillon en plaats ze nog ca 1 uur in de koelkast
  18. Was de slablaadjes en de kerstomaatjes en dep ze droog
  19. Mix de mayonaise, de ketchup en 1/2 dl water tot een mooie gladde saus
  20. Verdeel deze over 4 borden
  21. Ontvorm de aspic en versier met een blaadje krulsla, een kerstomaatje en een kervelplukje
  22. Tip: U kunt de aspic zeer gemakkelijk ontvormen als u de kopjes eerst 10 seconden in een warmwaterbad plaatst

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha