Oeufs en gel uit de magnetron

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 639 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor een heldere gelei moet de bouillon gefiltreerd worden door een koffiefilter
  2. Week de gelatine ±5 minuten in ruim koud water
  3. Snij de pâté in vieren of steek er vormpjes uit
  4. Pel de eieren en halveer ze
  5. Spoel de potjes met koud water om
  6. Smelt de gelatine ±20 seconden op 700 watt, roer door de bouillon, giet in elk potje een klein laagje en laat die in een bak koud water gelei-achtig worden
  7. Eerst de pâté, dan het ei (dooier op de pâté) in de vormpjes doen
  8. Laat de rest van de bouillon ook gelei-achtig worden in een bak koud water, giet in de potjes en laat ±4 uur opstijven in de koelkast
  9. Voor serveren de potjes enkele tellen in heet water houden en storten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha