Paddestoelen gegratineerd

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 641 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet de schelpen of schaaltjes in
  2. Snipper de sjalot
  3. Snij de shii-takes in plakjes
  4. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de sjalot zachtjes 1 minuut
  5. Voeg de shii-takes toe en bak 3 minuten mee
  6. Besprenkel met citroensap
  7. Roer koffieroom en Gorgonzola erdoor
  8. Blijf roeren tot het een gebonden saus is
  9. Breng op smaak met zout en peper
  10. Knip 4 takjes peterselie erboven
  11. Verdeel over de schelpen of bakjes
  12. Roer crème fraîche en kaas door elkaar en strijk over het shii-takemengsel
  13. Verwarm de oven voor op 200°
  14. Laat de schelpen of bakjes in 10 minuten goudbruin worden
  15. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de oesterzwammen snel bruin aan beide kanten
  16. Zet de schelpen of bakjes op bordjes en rangschik de oesterzwammen op de bakjes of schelpen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha