Pasteitje des huizes

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 742 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak een roux
  2. Smelt 30 gr boter en voeg er de bloem aan toe
  3. Laat even meebakken alvorens te blussen met de melk
  4. Breng het mengsel, onder voortdurend roeren, aan de kook en laat de saus even indikken
  5. Spatel er de room en de Gruyèrekaas onder
  6. Houd wat kaas apart voor het garnituur
  7. Was de champignons en snijd ze in schijfjes
  8. Kook deze in 0
  9. 5 dl water waaraan u het citroensap hebt toegevoegd, in een pan onder gesloten deksel
  10. Giet de paddestoelen met het kookvocht bij de saus
  11. Snijd de ham in blokjes en spatel deze onder de saus
  12. Vermeng met de gehakte bieslook
  13. Verwarm de boter pasteitjes in een voorverwarmde oven van 100 graden
  14. Plaats op elk bord een pasteitje en vul ze met de bereiding
  15. Strooi er nog wat Gruyèrekaas over en dien op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha