Pasteitjes van zalm en sojascheuten

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1105 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de sojascheuten en laat ze ? 5 minuten in een klontje boter stoven
  2. Breng ze op smaak met het citroensap, peper en zout
  3. Bekleed de binnenkant van de pasteitjes met de plakjes gerookte zalm
  4. Snijd de verse zalm in blokjes van ? 2 cm en bak deze ? 3 minuten in een klontje boter
  5. Kruid met peper en zout
  6. Meng de zalmblokjes en de sojascheuten voorzichtig door elkaar en vul de pasteitjes met dit mengsel
  7. Zet ze ? 10 minuten in een op 150 ?C voorverwarmde oven
  8. Maak intussen de saus
  9. Was de limoen en haal met behulp van een dunschiller of een citroentrekker enkele flinterdunne reepjes uit de schil
  10. Pers de limoen vervolgens uit
  11. Pel de sjalotten en snipper ze fijn
  12. Giet de witte wijn in een pannetje en voeg er de sjalotsnippers aan toe
  13. Laat even goed inkoken tot er ? 1 dl kookvocht over is en voeg er dan 50 gr boter aan toe
  14. Breng intussen de room aan de kook en laat die inkoken tot een lichte binding ontstaat
  15. Roer er beetje bij beetje de sjalotbereiding door en breng de saus op smaak met wat limoensap, cayennepeper en zout
  16. Voeg er tenslotte de roze peperbolletjes en de stukjes limoenschil bij
  17. Was de tuinkers en laat ze uitlekken
  18. Schep wat saus op 4 voorverwarmde borden, leg wat tuinkers in het midden van elk bord en zet er de pasteitjes op
  19. Versier tenslotte met een takje dille

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha