Pomelo-cocktail met krab en avocado

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 991 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de krab in een zeef uitlekken en verwijder eventuele harde stukjes
  2. Maak de wortel schoon en rasp hem
  3. Schil de pomelo dik, zodat het vruchtvlees zichtbaar is
  4. Snijd met een scherp mesje boven een kom de partjes tussen de vliezen los, vang het sap op en snijd het vruchtvlees in stukjes
  5. Schil de avocado, halveer hem, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes
  6. Besprenkel de plakjes rondom met citroensap en met het opgevangen pomelosap
  7. Schep de stukjes krab, de partjes pomelo en de avocadoplakjes in een kom luchtig door elkaar
  8. Klop de slagroom stijf
  9. Roer de slagroom, yoghurt, tomatenketchup en sherry door elkaar en maak de saus op smaak met tabasco, zout en peper af
  10. Zet het pomelo-krabmengsel, de geraspte wortel en het sausje tot het gebruik afgedekt in de koelkast
  11. Leg in 6 kommetjes of coupes een half blaadje ijsbergsla en schenk in elk kommetje of coupe 1/6 deel van het sausje
  12. Verdeel het pomelo-krabmengsel over de schaaltjes, strooi er de geraspte wortel over en serveer direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha