Ravioli met slakken-kruidenvulling groene

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 827 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ravioli: spinazie verwarmen
  2. Goed uitknijpen
  3. Bloem in kom doen, in midden kuiltje maken
  4. 1/2 theelepel zout, olie, 2 eieren en spinazie erin doen
  5. Met vork eieren en spinazie mengen
  6. Vanuit midden beetje bij beetje bloem door eimengsel roeren
  7. Deeg ± 10 minuten kneden tot ingrediënten goed vermengd zijn
  8. In folie verpakt ± 1 uur laten rusten
  9. Sjalot en champignons heel fijn hakken
  10. In boter sjalot ± 5 minuten zacht bakken
  11. Champignons toevoegen en vocht zoveel mogelijk laten verdampen
  12. 4 eetlepels slagroom erdoor roeren en iets laten inkoken
  13. Slakken in stukjes snijden
  14. In kruidenboter ± 4 minuten bakken
  15. Cognac erbij schenken, alcohol laten verdampen
  16. Slakken en champignon-mengsel uit pan scheppen en mengen (bakvet van champignons niet weggooien)
  17. Laten afkoelen
  18. Deeg met deegrol (of pastamachine) heel dun uitrollen tot 6 vellen (± 8 x 40 cm)
  19. Op helft van vellen met ± 5 cm tussenruimte eetlepel van mengsel scheppen
  20. Deeg rond vulling met losgeklopt ei bestrijken
  21. Rest van vellen erop leggen en deeg rond vulling goed aandrukken
  22. (Met behulp van pastawieltje) 12-16 ravioli uitsteken
  23. Saus: wijn in champignonpan verwarmen, aanbaksels losroeren
  24. Zeven boven sauspan
  25. Wijn tot helft laten inkoken
  26. Fond toevoegen, weer tot helft inkoken
  27. 2 dl slagroom erdoor roeren en laten inkoken tot sausdikte
  28. Zout en peper toevoegen
  29. BEREIDEN: ravioli in bouillon in ± 5 minuten gaar koken
  30. Saus zachtjes verwarmen
  31. Beetje saus op borden scheppen, ravioli erover verdelen en garneren met bieslook

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha