Roomkaas gemarineerde verse

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 665 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de stoneleeks in dunne ringetjes
  2. Snij de knoflook in luciferdunne staafjes
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm
  4. Klop olie en azijn tot een dressing
  5. Stoneleeks, knoflook, tijm en de helft van de roze peper erdoor kloppen
  6. Op smaak brengen met zout en veel peper
  7. Snij de kaas in plakjes van ½ cm dik
  8. Leg naast elkaar of dakpansgewijs in een lage schaal, schenk de dressing erover en laat afgedekt in de koelkast 48 uur marineren
  9. Snij de tomaatjes in kwartjes
  10. Knip de tuinkers van het bed
  11. Maak op 4 borden een bedje van tuinkers
  12. Leg de roomkaas als een waaier op de rand van de tuinkers
  13. Strooi de rest van de roze peper erover
  14. Leg de tomaatjes op de tuinkers
  15. Serveren met stokbrood

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha