Sardines steengoeie gebakken1

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 633 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Steengoeie gebakken sardienes voorgerecht, 4 pers
  2. , uit 'Happy days met The Naked Chef' Haal de topjes en steel van de venkel af
  3. Zet de topjes opzijn en gooi de steel weg
  4. Sijn de knol doormidden en hak hem fijn
  5. Maal het ciabattabrood in een keukenmachine tot fijn kruim (of fijnhakken met een mes) en meng het met de pijnboompitten, venkel en marjolein in een kom
  6. Breng op smaak met peper en zout en meng er 4 tot 5 el olie erdoor
  7. Verwarm de oven voor op 220 gr C
  8. Leg een plakje pancetta op een schone plank
  9. Leg er een sardienfilet met her vel naar beneden dwars op
  10. Strooi wat van het broodkruimmengsel op het filetje en ler er een ander filetje, met het vel naar boven, op
  11. Strooi er nog wat broodkruimmengsel op, rol de filets strak in het plakje pancetta en zet het pakketje vast met een cocktailprikker of met een rozemarijntakje
  12. Herhalen tot je 8 sardienpakketjes hebt
  13. Op een stuk ingevet vetvrij keukenpapier in een bakblik, in 8 minuten krokant bakken in de oven tot bacon of kroodkruim krokant
  14. Serveer met een beetje rucola en partje citroen en stooi er wat venkeltopjes op
  15. Opmerking van de chief: mannen, als je daar de grietjes niet mee versiert, kan je het beter meteen opgeven!

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha