Scampi met asperges nieuwe aardappels en serranoh

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1278 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Aardappels in de schil ? 20 min koken
  2. Asperges schoonmaken en ? 15 min koken
  3. Beiden laten uitlekken in vergiet
  4. Limoen raspen (1 theel) en rest uitpersen
  5. Dressing kloppen van helft limoensap, 4 el olie, zout en peper en asperges hierin marineren
  6. Aardappels pellen in 16 gelijke plakjes snijden
  7. Saus maken van sjalot, mayonaise, mosterd, zure room, piccalilly, 3 el olie, peper en zout
  8. Aardappels voorzichtig door deze saus mengen
  9. Brood licht roosteren en 4 plakken van 12x4cm snijden
  10. Scampi aan rugzijde insnijden en darmkanaal verwijderen
  11. Met zout en peper bestrooien en in koekenpan met anti-aanbaklaag in ? 5 minuten goudbruin bakken (tussendoor keren)
  12. Op elke scampi wat pesto scheppen
  13. Aardappelplakjes tegen elkaar op 4 borden leggen
  14. Beleggen met scampi, slablaadjes, zuurdesemtoast en serranoham
  15. Asperges uit dressing nemen en oplopend in 5 plakjes snijden (zie foto)

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha