Scampi met houmous en lauwwarme sesamvinaigrette

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 985 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Een peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden
  2. Andere peper tussen handen rollen, in stukken snijden en zaadjes eruit schudden
  3. Knoflook pellen en snipperen
  4. Kikkererwten afgieten en met vissaus, peperreepjes en helft van knoflook in mengkom doen
  5. Kikkererwten grof pureren
  6. Terwijl machine langzaam draait in dunne straaltjes zoveel olie toevoegen tot gladde, smeuige massa ontstaat
  7. Houmous tot gebruik afgedekt op kamertemperatuur laten komen
  8. Sjalot pellen en fijn snipperen
  9. In pan sesamolie zachtjes verwarmen
  10. Sesamzaadjes toevoegen en ca
  11. 1 minuut meewarmen tot geur goed los komt
  12. Maizena, azijn en sjalotje toevoegen en dressing op laag vuur iets laten binden
  13. Geheel laten afkoelen
  14. Scampi volgens gebruiksaanwijzing onder stromend water ontdooien (indien je de diepvriesvariant hebt uiteraard, verse zijn natuurlijk niet bevroren)
  15. Scampi voorzichtig pellen, staartje laten zitten
  16. Scampi aan rugzijde insnijden, darmkanaal verwijderen
  17. Scampi droogdeppen met keukenpapier
  18. Wok verhitten tot gloeiend heet, olie over panbodem laten uitvloeien
  19. Scampi op hoog vuur ca
  20. 1 minuut bakken
  21. Omschudden, rest van knoflook toevoegen en opnieuw ca
  22. 1 minuut bakken
  23. Oestersaus en stukjes peper erdoor scheppen, nog 1-2 minuten bakken tot scampi gaar zijn
  24. Intussen sesamvinaigrette en houmous zachtjes verhitten, tot lauwwarm
  25. Houmous op warme borden scheppen
  26. Blad ijsbergsla erop leggen
  27. Garnalen en stukjes peper met schuimspaan uit wok scheppen en over borden verdelen
  28. Sesamvinaigrette erover schenken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha