Scampi met houmous en lauwwarme sesamvinaigrette2

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 779 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden
  2. Andere peper tussen handen rollen, in stukken snijden en zaadjes eruit schudden
  3. Knoflook pellen en snipperen
  4. Kikkererwten afgieten en met vissaus, peperreepjes en helft van knoflook in mengkom doen
  5. Kikkererwten grof pureren
  6. Terwijl machine langzaam draait in dun straaltje zoveel olie toevoegen tot gladde, smeuige massa ontstaat
  7. Houmous tot gebruik afgedekt op kamertemperatuur bewaren
  8. Scampi aan rugzijde insnijden, darmkanaal verwijderen
  9. Sjalot pellen en fijn snipperen
  10. In pan sesamolie zachtjes verwarmen
  11. Sesamzaadjes toevoegen en ca
  12. 1 minuut meewarmen tot geur goed los komt
  13. Maizena oplossen in teriyakimarinade
  14. Marinade, azijn en sjalotje toevoegen en dressing op laag vuur iets laten binden
  15. Geheel laten afkoelen
  16. Scampi volgens gebruiksaanwijzing onder stromend water ontdooien
  17. Scampi voorzichtig pellen, staartje laten zitten
  18. Scampi droogdeppen met keukenpapier
  19. Wok verhitten tot gloeiend heet, arachideolie over panbodem laten uitvloeien
  20. Scampi op hoog vuur ca
  21. 1 minuut bakken
  22. Omschudden, rest van knoflook toevoegen en opnieuw ca
  23. 1 minuut bakken
  24. Oestersaus en stukjes peper erdoor scheppen, nog 1-2 minuten bakken tot scampi gaar zijn
  25. Intussen sesamvinaigrette en houmous zachtjes verhitten, tot lauwwarm
  26. Houmous op warme borden scheppen
  27. Blad ijsbergsla erop leggen
  28. Garnalen en stukjes peper met schuimspaan uit wok scheppen en over borden verdelen
  29. Sesamvinaigrette erover schenken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha