Scampi met zeeduivel en kerriesaus1

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1470 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ingredienten voor 4 8 12 16 personen 20 scampi 400 g zeeduivelfilet 200 g tagliatelle 2 dl visfumet 1 dl wijn (wit/droog) 2 dl room 100 g boter (bakboter) 2 cl olijfolie (extra vierge) 15 g kervel 2 doosjes saffraanpoeder 0
  2. 5 theelepel kerriepoeder peper zout Een ovenvaste schotel insmeren met boter en bestrooien met zout en peper
  3. De zeeduivel in medaillons versnijden (3 per persoon) en in de schotel leggen
  4. Bevochtigen met wat wijn en visfumet
  5. Een stuk boterhampapier insmeren met boter en de zeeduivelmedaillons afdekken
  6. De rest van de wijn en de visfumet met de room, het saffraanpoeder en de kerrie langzaam inkoken tot de saus licht bindt
  7. De scampistaarten pellen, kruiden met peper en zout en snel aanbakken in een pannetje met hete olijfolie
  8. De tagliatelle 4 minuten koken in licht gezouten water met een scheutje olijfolie, afgieten en warm houden
  9. De ovenschotel met de zeeduivel en het pannetje met de scampi 3 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) zetten
  10. De saus opwerken met een klont koude boter, proeven en eventueel op smaak brengen
  11. De zeeduivel en de scampi uit de oven halen
  12. Op een voorverwarmd bord een sausspiegel gieten en in het midden de tagliatelle schikken
  13. De scampi eromheen leggen en de zeeduivelmedaillons op de tagliatelle schikken
  14. Afwerken met kervelpluksels

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha