Scampi of rivierkreeft in knapperig filodeeg

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2542 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de vellen filodeeg op afmeting +/- 15 cm x 40 cm
  2. Snij de helft van de mozzarella in ronde plakjes - de andere helft in kleine blokjes
  3. Doe alle ingredienten voor de vulling samen met de in blokjes gesneden mozzarella in een kom en meng goed
  4. Leg onderaan (+/- 10 cm hoger als de onderkant) van een op maat gesneden vel filodeeg een plakje mozzarella
  5. Leg op dit plakje mozzarella een (flinke) eetlepel vulling
  6. Blijf aan beide zijden van het deeg zeker 2 cm van de kant weg! Plooi de onderste 10 cm filodeeg voorzichtig over de vulling
  7. Met een kwastje (beter als met de vingers) de zijden van het filodeeg naar boven toe invrijven met het maiszetmeel/water mengsel
  8. Plooi nu over de hele lengte van het deeg de zijden naar binnen en start dan met het oprollen van de vulling in het deeg
  9. Zorg ervoor dat op het einde het deeg goed dicht kleeft zodat de rolletjes niet kunnen openen
  10. Best de rolletjes koelen of invriezen alvorens te frituren
  11. Frituur tot goudbruin en knapperig bij 180C

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha