Scampi s diabolissimo

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1755 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - Dompel de diepgevroren scampi?s 2 min
  2. in heet water
  3. Pel ze en hou de harnassen apart
  4. Zet de scampi?s weg op een koele plaats
  5. - Verwarm 1 eetl
  6. boter en stoof er de fijngesnipperde sjalot glazig in
  7. Voeg de harnassen toe, samen met de peterselie en de diepgevroren soepgroenten
  8. Laat al roerend 2 min
  9. stoven
  10. Blus met de witte wijn en kruid met tijm en laurier
  11. Laat af- gedekt op een zacht vuurtje 10 min
  12. sudderen
  13. - Giet door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit het mengsel
  14. - Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij hem in blokjes van ? 1 cm
  15. Verhit 2 eetl
  16. olijfolie in een braadpan en leg er de scampi?s in
  17. Draai ze na 3 min
  18. om en laat gedurende 3 min
  19. de andere kant bakken
  20. Kruid met cayennepeper, peper en zout
  21. Neem de pan van het vuur, giet er het glaasje cognac over en flambeer (weg van de dampkap!)
  22. Haal de scampi?s uit de pan en hou ze warm
  23. Doe het gezeefde kookvocht van de harnassen samen met de groene paprika in de pan
  24. Laat op een hevig vuur 3 min
  25. inkoken
  26. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en breng weer aan de kook
  27. Bind lichtjes met sausbinder en breng op smaak met paprikapoeder, tabasco en, indien nodig, cayennepeper, peper en zout
  28. Warm de scampi?s nog even op in de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha