Scampis diabolic

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1947 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - sjalot of ui fijnhakken - champignons in schijfjes snijden - tomaten concaseren (in blokjes) - peterselie of tuinkruiden fijnhakken- scampi's afbakken in boter, gehakte sjalot erbij stoven samen met de gesneden champignons en de geconcaseerde tomaten
  2. - vet afgieten en flamberen met cognac
  3. - bevochtigen met witte wijn en room, tomatenpuree toevoegen
  4. - scampi's uit de pan halen en vervolgens de saus laten inkoken tot sausdikte
  5. - saus afwerken met gehakte peterselie of tuinkruiden (indien het iets pittiger mag zijn => tuinkruiden)
  6. - bijkruiden met peper, zout en cayenne (=pittig)

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha