Scampis op een bedje van gesafraneerde rijst

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 696 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. de sjalotten en de paprika's in stukjes snijden, boter laten smelten en de groeten licht laten aanstoven, rijst bijvoegen en goed mengen, de safraan peper zout tijm en laulier aan toevoegen en nogmaals goed roeren het water toevoegen en laten gaar koken (de rijst moet gele kleur hebben) de gepelde scampi's en sjalotten lichtjes kleuren, de uitgelekte en in teerling gesneden tomaten toevoegen en mengen, whisky bijdoen en blussen met room, de massa 5 minuten laten sudderen maar niet koken de scampi's uithalen en de saus laten inkoken met lookboter kruiden met tabasco peper en zout, wordt geserveerd in vuurvaste schaaltjes eerst de rijst de scampi's bovenop naperen met de saus wat kaas en in de oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha