Scampisalade met waterkers en croutons

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1035 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dompel de met een kruisje (onderaan) ingesneden tomaten een tiental seconden in kokend water, laat ze schrikken in koud water en pel ze
  2. Snij ze doormidden en verwijder al de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  3. - Knip de tuinkers na zorgvuldig spoelen en plaats deze in het midden op het bord
  4. - Verwijder de pel van de scampi en ook het darmkanaal
  5. Geef de scampis een insnijding van kop naar staart voor de iets minder dan de helft en wentel ze in de bloem
  6. Klop de overtollige bloem af en bak ze daarna kort op in een hete pan met olijfolie
  7. - Klop de azijn, citroensap en de mosterd door 4 el (eetlepels) olijfolie en kruid deze af met peper en zout
  8. - Plaats de uitgelekte en afgekoelde scampis mooi rond de tuinkers en druppel hierover de vinaigrette
  9. - Maak nu van het brood dobbelsteentjes (0,5cm) en bak ze in olijfolie goudbruin
  10. Strooi deze als afwerking over de salade samen met wat wat verse dillepluksels

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha