Schorsenerensouffl

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 628 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De schorseneren schillen (met een dunschiller), in water met zout en citroensap in ca
  2. een half uur gaar koken, laten uitdruipen en samen met het in de melk geweekte en uitgeknepen kadetje door de zeef wrijven
  3. De eieren scheiden, de dooiers in een schaaltje laten glijden en het eiwit met een elektrische handmixer zeer stijf kloppen
  4. De oven voorverwarmen tot 200 ºC
  5. Aan de schorsenerenpuree zout en peper toevoegen en het geheel goed vermengen met de boter, eierdooiers en het stijfgeklopte eiwit
  6. Een soufflévorm met boter invetten en met paneermeel bestrooien
  7. De vorm met de puree vullen en de bovenkant gladstrijken
  8. Zet de vorm op het middelste rooster van de voorverwarmde oven en laat de soufflé daarin in ca
  9. 30 minuten gaar worden

Reageer zelf op dit recept

kaptcha