Talmouses met Goudse kaas

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1547 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de deegplakken 8 minuten ontdooien
  2. Leg ze op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze heel licht uit
  3. Roer 1 ei los en bestrijk de deegplakken hiermee heel licht (houd de rest van het ei apart)
  4. Klop in een kom 2 eieren en de room los
  5. Klop er daarna de helft van de geraspte kaas, het broodkruim en de peterselie door en voeg naar smaak wat zout en/of peper toe
  6. Verwijder de korsten van de kaas, snijd de kaas in piepkleine blokjes en schep die door het ei/roommengsel
  7. Schep in het midden van elke deegplak een deel van het kaasmengsel en bestrooi de vulling met de rest van de geraspte kaas
  8. Trek de deegplakken bij de punten omhoog en vouw ze over de vulling
  9. Maak de punten met een beetje water nat en plak ze op elkaar
  10. Bestrijk de talmouses met de rest van het losgeroerde ei
  11. Leg de talmouses op een beboterde bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven (200 C) in 12 minuten goudbruin en gaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha