Tarbot-zalmparfait

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1111 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de tarbot in stukken en de zalm in repen
  2. Leg de beide vissoorten in het "vergiet"-deel van een stoompan en vul het onderste deel met de visbouillon
  3. Stoom de vis in 10 minuten gaar
  4. Week de gelatine 10 minuten in koud water
  5. Maak nu eerst van de bouillon een witte velout├ęsaus: smelt de boter en roer de bloem erdoor; giet er onder goed roeren met een garde beetje bij beetje 1 dl visbouillon bij en laat dit tot een saus binden
  6. Los de uitgeknepen gelatine in deze warme saus op
  7. Was de spinazie zorgvuldig en houd de blaadjes op een schuimspaan 2 minuten in kokend water
  8. Spoel ze dan onder een koude kraan af
  9. Doe de saus met de stukken tarbot in de keukenmachine en maak alles zeer fijn met het sikkelmes
  10. Wilt u de massa heel glad hebben, roer deze dan daarna nog door een zeef
  11. Laat de gezeefde massa onder regelmatig roeren koud worden
  12. Klop de slagroom stijf en schep die luchtig door de massa
  13. Breng het geheel op smaak met peper en zout
  14. Bekleed een ingevette cakevorm met blaadjes spinazie, en schep de helft van de vismassa in de vorm
  15. Verpak de reepjes zalm ook in blaadjes spinazie, leg ze in de lengte in de vorm en schep er de rest van de vismassa op
  16. Dek het geheel af met spinazie en laat de visparfait in de koelkast opstijven
  17. Tot zo ver kunt u de parfait een dag van te voren maken
  18. Vermeng de mayonaise met dille en wat van de visbouillon, zodat een niet te dikke saus ontstaat
  19. Neem de parfait uit de vorm en snijd hem met een scherp mes in plakken van 1 1/2 cm breed
  20. Leg op ieder bordje een plak parfait en schenk er wat saus omheen
  21. Garneer met wat dille

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha