Uientimbaaltjes blanke

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 563 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Feestelijk voorgerecht dat bewijst dat heel lekker helemaal niet moeilijk is
  2. Pel de uien snijd ze in ringen en kook ze in 5 minuten in ruim water met weinig zout en laat ze in een vergiet goed uitlekken
  3. Verhit de boter en smoor de uien hierin 5 minuten
  4. Laat ze niet bruin kleuren! Strooi de bloem erover, voeg de bouillon toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes stoven
  5. Wrijf de uien daarna door een zeef
  6. Vet 3 timbaalvormpjes in
  7. Bereiden: Verwarm de oven op 200 ?C
  8. Doe de uienpuree met de cr?me fra?che en de eieren in de keukenmachine en laat alles tot een homogeen mengsel draaien
  9. Verdeel het mengsel over de timbaalvormpjes en zet deze in een ovenschaal
  10. Schenk een laagje kokend water in de schaal en plaats deze in het midden van de oven
  11. Laat de timbaaltjes in ca
  12. 25 minuten gaar worden
  13. Rooster voor de saus de amandelen licht aan in de koekenpan
  14. Voeg de slagroom toe en breng het aan de kook
  15. Bind het sausje met wat in water aangelengde maizena en breng het op smaak met peper en zout
  16. Roer tenslotte de peterselie er door
  17. Keer de timbaalvormpjes om, elk op een bord, en schenk er wat van de saus omheen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha