Ursulines de Nancy

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 625 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine in water
  2. Maal de kip fijn
  3. Maak aan met ei, zout en peper
  4. Rol 16 kleine balletjes
  5. Pocheer ze in 5 minuten gaar in de bouillon
  6. Haal ze uit de bouillon en laat de bouillon tot 1 dl inkoken
  7. Neem van het vuur
  8. Roer de uitgeknepen gelatine erdoorheen, roer dan de bessengelei erdoor
  9. Breng op smaak met zout en peper en laat verder afkoelen tot het wat lobbig is
  10. Halveer de champignons en bak in een klontje boter snel gaar en bruin
  11. Roer de pâté los met de room, port en/of sherry
  12. Schep in elk bladerdeegbakje wat pâté, leg er 2 kipballetjes op, giet de lobbige saus erover en leg daarop een halve champignon, garneer met peterselie en serveer ze

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha