Vistimbaaltjes met garnalensaus uit de magnetron

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 742 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de vis klein en maal in de keukenmachine
  2. Voeg ei, dooier en slagroom toe en draai de machine nog 1 minuut
  3. Knip de peterselie fijn, voeg de helft ervan samen met zout en peper bij de vispuree
  4. Vet 4 kopjes of vormpjes van 1
  5. 5 dl royaal in met boter en schep de vismassa erin
  6. Druk aan met een lepel en strijk glad
  7. Dek af en zet 10 minuten in de magnetron (350 watt)
  8. Smelt de boter in een ruime kom 30-60 seconden op 750 watt, roer de bloem erdoor en klop wijn, melk en bouillonblokje erdoor
  9. Laat de saus op 750 watt in 3 minuten binden, elke minuut goed gladroeren
  10. Roer garnalen en de ketchup erdoor en verwarm 30 seconden op 750 watt
  11. Stort de timbaaltjes, schep de saus eromheen
  12. Snij de tomaatjes in kwartjes en leg erbij
  13. Garneer met de rest van de peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha