Vlaamse kippenlevertjes

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 729 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de sla schoon, verdeel deze in stukjes, was de sla en laat deze uitlekken
  2. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn
  3. Meng in een kom 3 eetlepels olie, azijn, mosterd, peper, zout en de sjalotjes door elkaar
  4. Meng de sla door dit sausje
  5. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt ze in schijfjes en besprenkel ze met citroensap
  6. Bestrooi de kippenlevertjes met wat peper en zout
  7. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de kippenlevertjes mooi bruin en gaar
  8. Verhit in een andere pan 1 eetlepel olie en bak hierin de appelschijfjes
  9. Strooi de basterdsuiker erover en laat het even karameliseren
  10. Verdeel de sla over vier bordjes, verdeel hier de kippenlevertjes over en let er schijfjes appel op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha