Zalm aardappelschijfjestorentje met quot kaviaar quot

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 797 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil en was de aardappels
  2. Tailleer ze met een steekvorm tot cilindervormen van 4 cm Ø
  3. Snij 50 schijfjes van 2 mm dikte
  4. Kook ze knapperig gaar in gezouten water of visbouillon
  5. Spoel ze af met koud water, droog ze op een theedoek
  6. Snij de zalm in plakken van 2-3 mm
  7. Steek hieruit 40 schijfjes
  8. Smeer ze in met boter en gehakte peterselie
  9. Maak 10 stapeltjes van om-en-om aardappelschijfjes en plakjes zalm
  10. Beboter een braadpan of -slee en schik de stapeltjes erin
  11. Meng de zure room met de mierikswortel, het citroensap, zout en peper
  12. Giet de saus door een fijne zeef en verdeel over 10 koude borden
  13. Plaats de braadpan 3 minuten in een op 170° voorverwarmde oven
  14. Haal de pan uit de oven
  15. Verdeel de kaviaar over de stapeltjes
  16. Werk af met takjes dille
  17. Direct serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha