Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 991 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer crème fraîche, mosterd, marmelade, zout en peper tot een sausje
  2. Klop olie, citroensap, peper en zout tot een sausje en knip de dille erboven
  3. Was de komkommer goed en haal er met de kaasschaaf of dunschiller in de lengte 6 gelijke repen af
  4. Snij de zalm in 6 even brede repen
  5. Besprenkel met het citroensausje en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast
  6. Verdeel de krulandijvie over 2 borden
  7. Schep even boven het midden de marmeladesaus
  8. Leg op een plat bord een reep zalm en leg er een reep komkommer bovenop
  9. Rol ze samen losjes op
  10. Schik 3 roosjes op elk bord, druk de onderkant voorzichtig iets aan
  11. Besprenkel eventueel overebleven citroensaus over de andijvie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha