Zalm-sojascheitenpasteitje

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 692 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de sojascheuten en laat ze ca 5 minuten stoven in een nootje boter
  2. Breng ze op smaak met het citroensap, peper en zout
  3. Bekleed de binnenkant van de pasteitjes met de plakjes gerookte zalm
  4. Snijd de verse zalm in blokjes van ca 2 cm en bak deze ca 3 minuten in een nootje boter
  5. Kruid met peper en zout
  6. Meng de zalmblokjes en de sojascheuten voorzichtig onder elkaar en vul de pasteitjes met deze mengeling
  7. Plaats ze vervolgens ca 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C
  8. Maak ondertussen de saus
  9. Was de limoen en haal met behulp van een dunschiller of een citroentrekker enkele flinterdunne reepjes uit de schil
  10. Pers de limoen vervolgens uit
  11. Pel de sjalotten en snipper ze fijn
  12. Giet de witte wijn in een pannetje en voeg er de sjalotsnippers aan toe
  13. Laat even goed inkoken tot u ca 1 dl kookvocht overhoudt en voeg er dan 50 gr boter aan toe
  14. Breng ondertussen de room aan de kook en laat hem inkoken tot er een lichte binding ontstaat
  15. Roer er vervolgens, beetje bij beetje, de sjalotbereiding onder
  16. Breng de saus op smaak met wat limoensap, cayennepeper en zout
  17. Voeg er tenslotte de roze peperbolletjes en de stukjes limoenschil bij
  18. Was de tuinkers en laat ze uitlekken
  19. Schep wat saus op 4 voorverwarmde borden
  20. Leg wat tuinkers in het midden van elk bord en plaats er de pasteitjes op
  21. Versier tenslotte met een takje dille

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha