Zalmtaartje warmgerookte

voorgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1136 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Knip de bieslook fijn
  3. Klop de eieren los met vermouth en mayonaise
  4. Mierikswortel, bieslook, zout en peper erdoor roeren
  5. Verdeel de zalm in stukjes
  6. Vet 4 uitsparingen van de vorm in en bekleed met het deeg
  7. Druk goed aan, overtollig deeg over de randen draperen
  8. Verdeel de zalm erover, giet het eiermengsel erover en zet 20-25 minuten in de oven
  9. Uit de vormpjes nemen en eventueel laten afkoelen
  10. Verdeel de waterkers over 4 borden en zet de taartjes in het midden
  11. Variatie: Japanse zalmtaartjeskrijg je door de mierikswortel te vervangen door 2 cth wasabipoeder en de vermouth door medium sherry

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha