Maak de stukken kip met keukenpapier droog, wrijf ze in met zout, laat ze
10 minuten staan en maak ze dan opnieuw met keukenpapier droog
Verhit de olie in een wok of wadjan en bak de stukken kip hierin aan alle
kanten goudbruin en knapperig
Wrijf intussen de ui, de knoflook, de sambal oelek en de lomboks tot een
vrij gladde pasta
Hiervoor kunt u natuurlijk ook de elektrische
keukenmachine gebruiken
Neem de stukken kip uit de pan en laat ze op keukenpapier even
uitlekken
Fruit de pasta 2 minuten in de resterende olie
Voeg 2 dl kokend water (of nog liever kippenbouillon) toe, doe er ook de
sojasaus en de bruine basterdsuiker bij en roer alles krachtig om
Leg de stukken kip terug in de wok, temper het vuur, leg het deksel schuin
op de pan en laat de kip in ± 30 minuten zachtjes gaar worden
Schep van tijd tot tijd wat saus over de stukken kip en voeg water toe als
te veel vocht verdampt en de kans bestaat dat de stukken kip zullen
aanbranden
Schuif de stukken kip vlak voor ze uit de wok worden genomen even naar
één kant
Roer het citroensap dor de rest van de saus en laat er nog weer even de
kook over komen