Gado-gado met pindasaus

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1169 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen en de sperziebonen 10 minuten
  2. Snijd dan de aardappelen in plakjes en de sperziebonen in stukjes
  3. Maak de pindasaus als volgt
  4. Meng in een mixer de pindakaas, knoflook, ui en sambal
  5. Verwarm het mengsel en voeg al roerend de ketjap, het citroensap, de tomatenketchup en de ketoembar toe
  6. Voeg vervolgens een scheutje melk toe en zoveel lauw water, tot een dikvloeibare saus ontstaat
  7. Voeg naar smaak laos, zout en suiker toe
  8. Verhit de olie in een wok en roerbak de aardappelen, sperziebonen, prei, kool en bloemkoolroosjes
  9. Voeg op het laatst de komkommer en de taugé toe en bak die enkele minuten mee
  10. Breng de groenten over in een voorverwarmde schaal en giet er de warme pindasaus over
  11. Garneer met plakjes ei, plakjes tomaat en stukjes kroepoek en strooi er de selderij over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha