Gamba naturel

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 4322 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Tip: Haal voor de verwerking de darm uit de gamba's
  2. Procedure: Neem een scherp, niet gekarteld mes en steek dit met de snijkant naar de staart maximaal 1/2 cm in de rug in het eerste segmentje onder de kop
  3. Maak een snede tot het laatste segment voor de splitsing bij de staart
  4. Als u het open ruggetje nu iets open trekt, ziet u een zwart lijntje lopen
  5. Dit is de darm en die smaakt bitter
  6. Peuter het darmpje er met de mespunt in het midden uit en trek het zo met uw vingers los, dat ook het deel onder de kop mee komt; dus parallel aan de gamba, richting staart
  7. Doe hetzelfde naar de andere kant en de gamba is schoon
  8. Als u wat dieper insnijdt, krult de gamba bij het bakken, maar hij neemt dan wel meer olie op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha