Gemarineerd varkensvlees met groene groenten

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1014 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees in repen van ± 2 cm breed
  2. Snipper de gemberwortel en de knoflook en roer ze in een schaaltje met de sambal, de honing, de sojasaus, de sherry en het citroensap of de azijn door elkaar
  3. Laat het vlees hierin afgedekt minstens 1 uur marineren
  4. Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes, de courgette in dunne plakjes en de afgehaalde peultjes schuin doormidden
  5. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak het vlees met de marinade tot het begint te kleuren
  6. Bak de groenten kort mee, leg een deksel op de pan en laat een paar minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn
  7. Bind de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena
  8. Lekker met rijst of mihoen en kroepoek

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker03 jun 2007 om 18:31 Reageer

    geweldig


Reageer zelf op dit recept

kaptcha