Gemarineerde varkenshaas

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2456 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de sinaasappel en rasp de schil
  2. Pers de helft van de sinaasappel uit
  3. Schil de gember en hak of rasp hem fijn
  4. Snijd het vlees in smalle reepjes
  5. Roer in een kom 1 eetlepel sojasaus, de sherry, 1 eetlepel sinaasappelsap, de maïzena, de gember en 2 theelepels sesamolie door elkaar
  6. Schep het vlees erdoor en laat het ± 30 minuten intrekken
  7. Snijd de broccolistronkjes in dunne plakjes en verdeel de roosjes in kleinere roosjes
  8. Kook de stronkjes in weinig water en zout ± 3 minuten
  9. Voeg de roosjes toe en laat nog ± 2 minuten koken
  10. Spoel de broccoli koud en laat ze uitlekken
  11. Snijd de rode peper fijn
  12. Verhit in een grote wok de olie
  13. Roerbak de rode peper ± 1 minuten
  14. Voeg het vlees met de marinade toe en roerbak nog ± 3 minuten
  15. Voeg de broccoli, het sinaasappelrasp, 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel sesamolie toe en roerbak nog ± 3 minuten
  16. Geef er Chinese noedels of mihoen bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha