Hete kipkluifjes

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1179 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes
  2. Maak de knoflook schoon en snijd deze heel fijn
  3. Maak de uien schoon en snipper ze
  4. Snijd de sereh in stukken van ± 5 cm
  5. Doe een beetje slaolie in een wok en laat deze goed heet worden
  6. Kruid de kipkluifjes met wat zout, bak ze mooi goudbruin en haal ze uit de pan
  7. Doe de tomaten, de knoflook, de uien, de sereh, de sambal, de djeroek poeroet en de galangawortel in de wok en fruit die even flink aan
  8. Breng het geheel op smaak met een schep suiker en een scheut ketjap
  9. Doe de kip terug in de wok en laat het gerecht langzaam gaar worden
  10. Voeg, als het te droog wordt, wat water toe
  11. Geef deze kipkluifjes warm of koud als borrelhapje
  12. Ze zijn de volgende dag nog lekkerder

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha