Koe lo yuk

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 841 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes, schep die met zout, peper en de sherry om en zet dit even in koelkast
  2. Roer de eidooier met de maïzena en de bloem los en laat dit ± 30 minuten rusten
  3. Verwarm de olie tot 180°C
  4. Dep de blokjes vlees droog
  5. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de eidooier-bloemmassa
  6. Dompel de blokjes vlees in het deeg, frituur ze in gedeelten en laat ze op keukenpapier uitlekken
  7. Snijd de wortel in plakjes, snipper de ui en de knoflook, halveer de champignons, snijd de paprika in blokjes en de prei in ringetjes
  8. Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en de knoflook
  9. Voeg de rest van de groenten toe en roerbak alles ± 5 minuten
  10. Snijd de ananas fijn en voeg die toe
  11. Meng in een steelpan de ketjap, azijn, sojasaus en maïzena door elkaar en laat het warm worden en bind
  12. Los de suiker erin op en roer dit samen met het vlees in de wok
  13. Laat het nog even goed warm worden en dien het dan op met witte rijst

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha