Mexicaanse kipfilet in pikante saus

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1282 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes
  2. Verhit de wok, rooster het sesamzaad snel en laat het op een bord afkoelen
  3. Rooster de pepers en de chilipepertjes ± 4 minuten in de schoongeveegde wok en blus af met 1 dl water
  4. Doe het pepermengsel over in een kom en laat het ± 10 minuten afkoelen
  5. Kruis de tomaten in, dompel ze in kokend water en ontvel ze
  6. Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes
  7. Pel de banaan en snijd hem in plakjes
  8. Pureer het pepermengsel met de tomaat, de banaan, de piment, de kaneel en het sesamzaad in de keukenmachine tot een gladde saus
  9. Pel en snipper de ui
  10. Verhit de olie in de wok en bak de spekblokjes en de ui zachtjes ± 3 minuten
  11. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel ± 5 minuten sudderen
  12. Snijd de kipfilet in grove stukken
  13. Was de courgette en snijd hem in plakken
  14. Verkruimel het bouillontablet boven de saus, voeg 2-3 dl water toe verwarm de saus
  15. Leg de kip en de courgette in de saus en stoof ze in ± 15 minuten zachtjes gaar
  16. Voeg eventueel nog wat water toe en breng op smaak met zout en peper
  17. Serveer er warme taco's of tortilla's bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha