Mihoen met gekruide tofu

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1659 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pers de knoflook in een kom en roer er de eetlepel sambal oelek, de ketjap en het citroensap door
  2. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en daarna in blokjes van 2 x 2 cm
  3. Schep ze door de marinade en laat die afgedekt minstens 30 minuten intrekken
  4. Breng in een grote pan ruim water aan de kook, roer er 1 theelepel zout door en neem de pan van het vuur
  5. Laat de mihoen 2 minuten in het water weken, giet af in een zeef of vergiet en spoel af onder de koude kraan
  6. Snipper de ui
  7. Was de gesneden prei en laat uitlekken
  8. Snijd de geschrapte wortel in dunne reepjes en de schoongemaakte champignons in plakjes
  9. Was de taugé in ruim koud water, schep er de bovendrijvende groene vliesjes af en laat de taugé uitlekken
  10. Verhit de olie in een wok en bak de blokjes tofu met niet te veel tegelijk op hoog vuur rondom goudbruin
  11. Schep de tofu voorzichtig om, zodat de blokjes heel blijven
  12. Schep ze in een zeef of vergiet, bekleed met keukenpapier en laat ze uitlekken
  13. Schep de olie op 2 eetlepels na uit de wok
  14. Fruit de ui met het gemberpoeder en de theelepel sambal lichtbruin
  15. Laat de wortel 2 minuten meebakken en voeg de prei en de champignons toe
  16. Roerbak 3 minuten en breng op smaak met wat zout
  17. Schep de mihoen door de groenten en laat goed doorwarmen
  18. Schep er tenslotte de taugé en de tofu door en laat nog 1 minuut doorwarmen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha