Oosterse mosselsoep

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1144 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de mosselen en verwijder openstaande exemplaren die na een flinke tik niet sluiten en kapotte mosselen
  2. Pel en snipper de knoflook
  3. Maak het pepertje schoon en snijd het in ringen
  4. Verwijder het buitenste blad van de sereh en hak de stengel fijn
  5. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in 8 parten
  6. Snijd de stoneleeks in ringetjes
  7. Verhit de helft van de olie in de wok, schep de mosselen erin en stoom ze met het deksel op de pan en onder regelmatig omschudden op hoog vuur tot ze opengaan
  8. Neem ze uit de pan en gooi dicht gebleven exemplaren weg
  9. Maak een schone theedoek vochtig, leg hem in een zeef en schenk het kookvocht door de zeef in een kom
  10. Haal de mosselen uit de schelp, houd 12 mosselen apart voor de garnering
  11. Verhit de rest van de olie in de schoongewassen wok en fruit de knoflook, de peper en de sereh ± 30 seconden
  12. Voeg de kokosmelk, het mosselvocht en het limoensap toe en schep goed om
  13. Houd enkele ringetjes van de stoneleeks achter voor de garnering en meng de rest door de soep
  14. Laat de soep met het deksel op de pan op laag vuur ± 10 minuten sudderen
  15. Overgiet intussen de mihoen in een kom met kokend water en laat ± 4 minuten wellen
  16. Giet de mihoen af en knip er met een schaar kortere stukken van
  17. Roer de mosselen zonder schelp en de mihoen door de soep en warm alles op laag vuur nog 2 minuten door
  18. Schep de soep in kommen en garneer met de mosselen in de schelp, de partjes limoen en de achtergehouden stoneleeks

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha