Ossenhaas met lychees

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1154 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ossenhaas in dikke repen
  2. Schenk in een schaal de stroop over het vlees en schep goed om
  3. Laat het vlees afgedekt in de koelkast ± 2 uur marineren
  4. Schenk er de sojasaus over en laat nog ± 30 minuten marineren
  5. Verhit in een wok de olie
  6. Roerbak de reepjes vlees met ± 6 tegelijk snel
  7. Laat de olie voor de volgende portie weer op temperatuur komen
  8. Laat het vlees in een vergiet uitlekken; vang het vocht op
  9. Breng het vlees op smaak met zout en peper en bestrooi het met sesamzaad
  10. Laat de lychees uitlekken, vang het sap op en vermeng het met het vleesvocht
  11. Serveer de lychees en het sausje bij het vlees
  12. Geef er een komkommersalade en geurige (basmati)rijst bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha