Pikant varkensvlees met groenten en cashewnoten

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 905 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer 1 eetlepel slaolie, 1 theelepel sherry, 1 theelepel zout, 1 mespunt peper en 2 theelepels aardappelmeel in een kom door elkaar
  2. Snijd het vlees in blokjes, schep die door de marinade en laat ze ± 10 minuten marineren
  3. Pel de ui en snijd hem in vierkantje stukjes
  4. Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in blokjes
  5. Was het pepertje, snijd de kapjes eraf, verwijder de zaadjes en snijd het in dunne ringetjes
  6. Maak de winterwortel schoon en snijd hem in blokjes
  7. Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in vierkante stukjes
  8. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de blokjes wortel ± 3 minuten
  9. Schep ze met een schuimspaan in een zeef, spoel ze onder koud stromend water af en laat ze uitlekken
  10. Kook de champignons ± 1 minuut in hetzelfde water
  11. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken
  12. Schep de ui, paprika, peperringetjes, wortel en champignons in een kom door elkaar
  13. Los in een andere kom 1/4 bouillontablet in 1 dl kokend water op
  14. Roer de oestersaus, de sesamolie, de sojasaus, de suiker, de rest van de sherry, de rest van het zout en 1 mespunt peper tot een sausje
  15. Hang de zeef in een steelpan en zet die in de buurt van de wok
  16. Breng in een pan 1/2 liter water met de rest van het bouillontablet aan de kook, voeg de rijst toe en kook die in ± 20 minuten gaar
  17. Verwarm 4 borden voor
  18. Verhit de wok op hoog vuur, schenk er de rest van de slaolie in en verhit deze
  19. Laat het vlees intussen op keukenpapier uitlekken
  20. Zet het vuur lager zodra er een lichte walm van olie afkomt
  21. Doe het vlees in de wok en bak het al omscheppend 2-3 minuten
  22. Schep het vlees met de olie in de zeef boven de steelpan
  23. en maak de wok schoon
  24. Verhit de wok opnieuw, voeg 2 eetlepels van de warme olie (uit de steelpan) toe en verhit deze
  25. Voeg de groenten toe en roerbak ze ± 2 minuten
  26. Schep het vlees erdoor en bak het ± 1 minuut mee
  27. Schenk het sausje erbij en laat het al omscheppend in ± 3 minuten iets inkoken
  28. Roer de rest van het aardappelmeel in een kopje met 1/2 eetlepel koud water tot papje, schenk dit al roerend in de wok en laat de saus al roerend licht binden
  29. Giet de rijst af, schep hem in timbaaltjes en druk goed aan
  30. Keer de timbaaltjes boven de warme borden en laat de rijs op de borden glijden
  31. Schep het vlees-groentegerecht ernaast en strooi er de cashewnoten over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha