Prei en spruitjes met gekruide kip

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1761 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrijk de kipfilet met de tandoorimix en de mangochutney en zet ze 1 nacht afgedekt weg
  2. Snijd de preien en de paprika in 'Chinese ruiten', maak de spruitjes schoon en halveer ze, snipper de ui
  3. Verhit in een roerbakpan de olie
  4. Schroei hierin de kipfilets rondom dicht en bak ze bruin
  5. Zet het vuur wat lager, voeg de uisnippers toe en fruit ze
  6. Voeg dan de prei- en paprikastukjes en de halve spruitjes toe en verwarm ze zachtjes (afgedekt) 10 minuten
  7. Overgiet in een kom de bulghur met het kokende water, laat dit 10 minuten staan en laat het dan uitlekken in een zeef
  8. Halveer de kerstomaten en warm ze bij de kip in de pan kort mee
  9. Doe de kip en de groenten over in een schaal
  10. Schep de bulghur bij het bakvet en roer dit met de basilicum om
  11. Snijd de kipfilet in plakjes
  12. Schep de groenten op de bulghur en leg de kipstukjes erbij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha