Risotto met pompoen en geitenkaas

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3774 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de pompoen schoon, schil hem en snijd hem in blokjes
  2. Snipper de ui en de knoflook Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak de rest van de kruiden fijn (de rozemarijn wordt niet gebruikt)
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge wok en laat ze op een bord afkoelen
  4. Verhit 2 eetlepels olie in de wok, roerbak de pompoen ± 3 minuten en schep hem op een bord
  5. Voeg de rest van de olie aan het bakvet toe en fruit de ui en de knoflook zachtjes ± 2 minuten
  6. Schep de rijst erdoor en blijf roeren tot de korrels glazig zijn
  7. Roer de sherry en 3/4 van de kruiden door
  8. Verkruimel het bouillontablet boven de rijst en voeg, als alle sherry is opgenomen, 4 dl water toe
  9. Laat de rijst op laag vuur in ± 15 minuten bijna gaar worden; roer daarbij regelmatig en voeg in gedeelten nog 4 dl water toe
  10. Schep de pompoen erdoor en warm die ± 5 minuten mee
  11. Verkruimel de geitenkaas
  12. Schep de boter, de Parmezaanse kaas, de helft van de geitenkaas en de helft van de pijnboompitten door de risotto
  13. Neem de wok van het vuur en laat het gerecht afgedekt nog ± 5 minuten nagaren
  14. Schep de risotto op de borden en verdeel er de rest van de geitenkaas, de rest van de pijnboompitten en de rest van de kruiden over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha