Roergebakken groenten met lamsvlees en rijst

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 848 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf de lamslapjes in met peper
  2. Snipper het wit van de lente-ui en snijd de rest in ringetjes
  3. Verhit in een braadpan de boter met de olie en fruit de fijngeperste knoflook en het wit van de lente-ui hierin
  4. Bak de gemberwortel 2 minuten mee
  5. Braad de lamslapjes op hoog vuur aan beide kanten aan, temper het vuur, voeg de Japanse sojasaus en de sherry toe en laat het vlees met het deksel op de pan op laag vuur in ± 1 uur gaar worden
  6. Voeg eventueel tussentijds een lepel water toe
  7. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar
  8. Snijd de helft van de koriander fijn (houd de rest achter voor de garnering) en schep deze door de rijst
  9. Houd de rijst warm
  10. Snijd de courgette in dikke repen van ± 10 cm
  11. Verwijder het onderste stukje van de asperges en snijd ze doormidden
  12. Verhit de olie in een ruime wok of koekenpan en roerbak de asperges ± 5 minuten
  13. Voeg de courgetterepen en de sugar snaps toe en bak het geheel al omscheppend nog 3 minuten
  14. Schenk de sojasaus en de oestersaus erbij en warm nog 1 minuut door
  15. Houd de groenten warm
  16. Snijd de limoen in partjes
  17. Neem het vlees uit de pan en snijd het in lange repen
  18. Schep de rijst in een voorverwarmde diepe schaal en verdeel er de groenten over
  19. Leg er dan de repen lamsvlees tegenaan, bestrooi met de kokos en garneer met de limoenpartjes en takjes koriander
  20. Geef de lente-uiringetjes er apart bij of strooi ze over de groenten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha