Roergebakken peultjes met biefstuk en amandelen

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1055 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees in dunne reepjes, bestrooi ze met peper en leg ze op een diep bord
  2. Roer de sojasaus, de sherry en de maïzena in een kom door elkaar
  3. Schep de helft van het sojasausmengsel door het vlees
  4. Maak de peultjes schoon, was ze en dep ze met keukenpapier droog
  5. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar
  6. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak de peultjes en de amandelen op middelhoog vuur al omscheppend ± 2 minuten
  7. Pel de knoflook, pers ze boven de wok uit en bak ze ± 1 minuut mee
  8. Breng op smaak met zout
  9. Schep het mengsel op een bord
  10. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de vleesreepjes al omscheppend in ± 2 minuten lichtbruin
  11. Schep de peultjes en de amandelen erdoor
  12. Roer er de rest van het sojasausmengsel en 2 eetlepels water door en warm dit al omscheppend ± 2 minuten mee
  13. Verdeel het vleesmengsel over 2 borden en schep de rijst ernaast

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha